Yaratıcı Drama Nedir?
Yaratıcı drama; doğaçlama, rol oynama v.b. tiyatro ya da drama tekniklerinden yararlanılarak bir grup çalışması içinde bireylerin, bir yaşantıyı, bir olayı, bir fikri, kimi zaman bir soyut kavramı ya da bir davranışı, eski bilişsel örüntülerinin yeniden gözden geçirildiği “oyunsu” süreçlerde anlamlandırılması, canlandırılmasıdır.
Drama çalışmaları çeşitli kaynaşma-ısınma çalışmaları, pandomim, rol oynama, doğaçlama, öykü oluşturma, dramatizasyon gibi etkinliklerden oluşmaktadır.
Yaratıcı Drama Ne yapar?
Drama etkinlikleri sonucunda; bireylerde kalıcı davranış değişikliklerinin bulunduğunu gösteren pek çok araştırma vardır. Bu araştırmalara göre dramanın;
Hangi alanlarda kullanılır?
Okulöncesi yaşlardan başlayarak herkesin katılabildiği yaratıcı drama; eğitim bilimleri, psikolojik danışma ve rehberlik, sosyal hizmetler, sokak çocukları, işitme-görme-zihinsel-konuşma-otistik engelli çocukların eğitimlerinde, kültürler arası çalışmalarda, ev kadınlarına yönelik çalışmalar gibi etkileşim ve iletişimin söz konusu olduğu hemen her alanda kullanılabilmektedir.
Terapi Enstitüsü bünyesinde yaratıcı drama uzmanları tarafından haftanın belli günlerinde çocuklar için yaratıcı drama çalışmaları yapılmaktadır. Gün ve saatler oluşturulacak olan yeni gruplarla karşlıklı görüşme neticesinde belirlenmektedir.
Bilgi almak ve başvuru yapmak için: