Yetişkin terapisinde duygu, düşünce ve yaşantılarını sözel iletişim yoluyla aktarır ve yetişkin terapisi daha çok sözel iletişim üzerinden yürür. Çocuklar içinse duygu,yaşantı ve düşüncelerini sözel olarak ifade etmek bulundukları bilişsel gelişim düzeyi ve sözcük dağarcığı düşünüldüğünde çok daha zordur. Fakat oyun ve oyuncaklar çocuğa kendini kolayca ifade edebilme imkanı sunar. Çocuğun kelimeleri oyununun içinde gizlidir. Kendi sorunsalını,istek ve ihtiyaçlarını oyun üzerinden rahatça anlatabilir.
Oyun terapisi çocuk için en uygun terapötik araçtır. Çocuk oyun aracılığıyla geçmiş duygusal yaşantıları ziyaret eder, korkularıyla yüzleşir ve yeni beceriler edinir. Oyun çocuğa aynı zamanda sosyal yaşantının provasını yapma imkanı sunar ve baş etme becerileri üzerinde çalışabilmesini sağlar.
Oyun terapisi kaç yaş aralığı için uygundur?
2-11 yaş aralığındaki çocuklara uygulanabilir.Çocuğun gelişim durumuna göre bu aralık esneklik gösterebilir.
Oyun Terapisti Ne yapar?
Oyun terapisti çocuğun tüm oyunlarına güvenlikle ilgili durumlar haricinde sınırlandırmadan eşlik eder .Böylece çocuğa kendini ifade etme fırsatı verir ve aralarında güven ilişkisi kurulmasına imkan tanır. Oyun terapisti çocuğun oyunla yansıttığı sembolik dili okuyup yorumlayabilir, yaşantıların oyun odasında göz önüne çıktığı durumlarda iyileştirici tepkiler verir ve aileyi çocuğun süreciyle ilgili bilgilendirerek destekler. Çocuk sorunlarını oyun üzerinde prova edebilir , çözümlemenin zor olduğu düşünülen sorunlar daha kolay çözülebilir hale gelir.
Oyun Terapisi Hangi Durumlar İçin uygundur?
Randevu almak için: (0212) 873 84 84 - (0553) 562 03 03